Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

older | 1 | (Page 2) | 3 | newer

  0 0

  David Lowery, en skollärare från Georgia i USA som också driver banden Cracker och Camper Van Beethoven, har stämt Spotify på motsvarande 1,3 miljarder kronor för att musiktjänsten tillhandahållit en del av hans låtar utan att ha tillgång till licens. Spotify har tidigare varit öppna med att det är problematiskt att alltid veta vem som… läs mer »

  0 0

  Winston Churchill är känd för många saker, men att han utvecklade sitt egna patiensspel tillhör inte dem. De flesta av oss har någon gång spelat Solitaire, den mest populära formen av patiens, men den här versionen var uppenbarligen alldeles för simpel för Churchill. Churchill Solitaire var en egen variant där politikern använde sig av två… läs mer »

  0 0

  Bedragare på Facebook är ingenting nytt, men sedan ett tag tillbaka har en ny metod blivit allt mer populär bland kriminella. Genom att utge sig för att vara banker försöker de lura privatpersoner till att lämna ifrån sig inloggningsuppgifter till Internetbanken, så att de kan tömma dina konton. Enligt Bedrägeriroteln i Stockholm känner rättsväsendet till… läs mer »

  0 0

  Kaspersky har meddelat att företaget nu märkt av spridning av skadlig kod skriven i Java, som kan köras oberoende av plattform. Det här är första gången man ser skadlig kod som kan köras oavsett om du använder Windows, Mac OS X eller Linux. Hittills har de flesta former av farlig kod gjorts för Windows, mycket… läs mer »

  0 0

  Nätbrottslingar har registrerat över 300 felstavningar av kända domännamn under toppdomänen .om, och fyllt dem med reklam av olika slag. Använder du Windows kommer sajterna visa en massa reklam, medan Mac-användare försöker luras att ladda ner ett adware (annonsprogram). Några exempel på domänerna är Youtube.om, Youtubec.om, Vimeo.om, Xbox.om, Reddit.om, Netflix.om samt Facebookc.om. Det är inte… läs mer »

  0 0

  Save Security är en kampanj som samlar ihop namnunderskrifter inför den 22 mars, då Apple ska upp i domstolen och försvara varför de inte vill låta FBI tvinga dem att implementera en bakdörr in i operativsystemet i kampen mot terrorism. Varje gång sådant här tas upp, finns det en hel del som tycker att det… läs mer »

  0 0

  Har du hamnat på en webbsida där du utlovas den senaste modellen av iPhone för endast 1 krona, ska du fråga dig själv om det låter för bra för att vara sant. För det är det. Det här är bara en i raden av en mängd bedrägerier på Internet. Med stora rubriker utlovas en iPhone… läs mer »

  0 0

  Kapade konton är ingenting nytt, men nu har Symantec uppmärksammat en trend där hackare tar över konton på Instagram och utnyttjar dem för att sprida pornografi. Till skillnad mot Facebook har Instagram varit relativt besparat från kontokapning. Om du råkat ut för hackare kommer ditt Instagram-konto att förändras. Din profilbild och beskrivning förändras, och det… läs mer »

  0 0

  I juli släcktes den populära Bittorrent-sajten KickassTorrents ner, efter att den ansvarige arresterades i Polen. Som vanligt dröjde det inte speciellt länge innan kloner av sajten började dyka upp. Det här händer varje gång en piratsajt stoppas av myndigheterna; en eller flera nya nya drar igång. Men nu har det visat sig att inte alla… läs mer »

  0 0

  Symantec släppte igår sin årliga Norton Cybersecurity Insights Report, som är en undersökning baserad på 21000 konsumenter världen över. Enligt rapporten har 1,7 miljoner svenskar drabbats av nätkriminalitet under de senaste 12 månaderna. De mest utsatta är så kallade ”millennials” (18-34 år). Vidare säger rapporten att nätkriminella på olika sätt lyckats lura de svenska användarna… läs mer »

  0 0

  När man säger att någon har hackat ett Facebook-konto för att kunna logga in på det, handlar det nästan aldrig om ett konkret hack. Det är mycket enklare än så. Den som gör intrånget har kommit över användarens lösenord, genom att lösenord och e-postadresser har läckt ut på nätet. Hack sker mot olika sajter, men… läs mer »

  0 0

  Telefonbedragarna som utger sig att ringa från Microsoft eller en partner till företaget, och påstå att du har problem med din dator, verkar ha ökat tempot nu under helgerna. Jag märker det här på hur många rapporter om telefonsamtal som jag får mejlade till mig från läsare. En annan nyhet i fallet med Microsoft-bedragarna är… läs mer »

  0 0

  Flera medier rapporterade under eftermiddagen och kvällen om att flera stora företag i såväl Ryssland, Ukraina, USA, England och Sverige har fått sina datorer låsta. Det har skrivits om hackerattack, spamattack och IT-störningar, men allt pekar på att det handlar om ransomware. Av skärmdumpar att döma har ett ransomware infekterat en stor mängd datorer inom… läs mer »

  0 0

  Om du surfar med Google Chrome kommer du i och med version 63 att få en ny säkerhetsfunktion som är till för att stoppa så kallade Man-in-the-Middle-attacker (MitM). Denna typ av attack innebär att ett program eller annan skadlig kod försöker förändra datan som skickas mellan webbläsaren och servern du är ansluten till – därav… läs mer »

  0 0

  Om du inte fortfarande än tonåring, utan är tillräckligt gammal för att ha använt tidiga versioner av Windows, känner du säkert till spelet Minröj. Det följde med Windows under många år och de flesta av oss har spelat det alldeles för mycket. I likhet med andra spel som kom förinstallerat med Windows, finns inte Minröj… läs mer »

  0 0

  Något vi fått lära oss är att hålla koll på att kända sajter använder säker anslutning – https, som ger en grön ikon i adressfältet. Om det är säker anslutning har vi kunnat vara säkra på att sajten är legitim och inte en kopia avsedd för nätfiske. Men nu gäller inte det här längre. Nätbrottslingar… läs mer »

  0 0

  Igår fredag fällde Växjö Tingsrätt domen mot en idag 18-årig man som stått anklagad för fyra överbelastningsattacker mot Nordea och Swedbank. De här DDoS-attackerna skedde för två år sedan, när den småländske tonåringen var 16 år. När attackerna skedde under hösten 2015 hittade polisen den misstänkte rätt snabbt, tack vare att han tydligen lämnat efter… läs mer »

  0 0

  Att drabbas av identitetskapning är långt ifrån ovanligt. Om du inte alltid varit noggrann med säkerhet, är oddsen goda att du också drabbats – det är inte säkert att du ens märkt det. Och det kanske inte rörde sig om någon allvarligare kapning. Det amerikanska säkerhetsföretaget Tenable har gjort en undersökning om hur Internetanvändare ser… läs mer »

  0 0

  Bedrägeriet där personer, som påstår sig vara Microsoft eller en partner till bolaget, ringer upp privatpersoner och påstår att deras dator är smittad av virus eller liknande, och försöker sälja programvara du inte behöver, fortsätter att öka. Det är ett enkelt sätt för kriminella att tjäna pengar. Statistik från Microsoft visar att antalet rapporterade bedrägerier… läs mer »

  0 0

  Med hjälp av en form av klassisk Nigeriabrev kombinerat av nätbedrägeri har kriminella lyckats lura en stor mängd personer i Queensland, Australien, på stora mängder pengar. De drabbade trodde sig ha vunnit mycket pengar på ett Facebook-lotteri och föll rakt i fällan. Sammanlagt gav personerna bort gissningsvis motsvarande flera miljoner kronor till nätbedragarna, i tron… läs mer »

older | 1 | (Page 2) | 3 | newer